Václav Havel - deviant a nemakačenko.

13. 05. 2015 17:19:00
Konečně se našel jedinec, který se nebojí veřejně vyjevit národu celou pravdu o jedné z nejpřeceňovanějších postav novodobých českých dějin. Zdroj: http://www.vaclav-havel.eu, 13.05.2015.

...

Tedy až na to, že se na dotyčném webu nedočteme nic o autorovi (autorech) oněch svěžích a objevných textů. Prostě se jaksi zapomněli podepsat.

Zvláštní. Přitom obsáhlý historický a faktografický výzkum, jejž bylo tvůrčímu kolektivu zjevně a útrpně absolvovat, jistě stál by za signaturu či rovnou profesuru. Svědčí o tom především názvy jednotlivých elaborátů:

"Opilec a homosexuál",

"Kretén pěstovanej estébáky", popřípadě

"Humanitární vrah".

...

V lepším případě rád bych se domníval, že jsem se nechal nachytat nějakým "tro(t)llem", který jen bude ve svém doupěti masturbovat nad rozezlenými reakcemi čtenářů. Maně mi ovšem vyvstává otázka, zda by se dotyčný stejně blahobytně uspokojil i v thajském žaláři, kam by jej místní soud dle místních zákonů neprodleně za urážku hlavy státu umístil. A ještě jedna věc:

Když jsme v onen večer, 18. prosince 2011, zapalovali s mými přáteli svíčku za Václava Havla poblíž nejznámějšího Myslbekova díla, uctili jsme člověka, jehož jsme si vážili a jenž důstojně reprezentoval náš národ v očích celého západního světa.

Uctili jsme člověka, který si na státní návštěvu vzal krátké nohavice, rád se napil a kouknul po fešné ženské, občas napsal divadelní hru a Dáša mu rovnala kravatu. Taky kouřil jak čert.

A shodou okolností byl prezidentem, ač je otázkou, zda dobrým a zdali jím být chtěl.

...

Užíval si svou roli profesor Václav Klaus? Nevím, faktem však je, že vyjma amnestie, jíž oba svorně nasrali národ napříč jeho spektrem, nemohl být jeden druhému větším antipodem. Zarytý kritik sociálního inženýrství (EU) a autor (díky bohu ne strůjce, ač i to by jistě jménem všeobecného blaha rád zvládl) Modré, nikoli zelené planety, porazil v prezidentských volbách r. 2008 taktéž ekonoma Jana Švejnara. Ten, coby držitel amerického pasu, nebyl dostatečně "český".

A nakonec, neocitl se kníže Schwarzenberg o čtyři roky později v obdobné situaci? Těm, kteří využili historicky první přímé volby, patrně vadila jeho dikce, šlechtické državy a způsob, jakým nosí sako, jelikož to, jak známo, správně padne až ve třetí generaci.

Vůbec byl celej tak nějak nóblhóch, což se českému třídně uvědomělému paštikářstvu zadíralo pod fusekle v sandálech natolik, že raději intronizovalo individuum, jež znectilo národní klenoty bezmála šavlí, přišedši přímo z jakési pijatyky ruské ambasády; na zahajovacím večeru Pražského jara již dva roky nedalo se vidět (patrně proto, že za zvuků státní hymny létalala by jeho směrem polovina polské roční vaječné produkce) a nyní zas odjechalo kamsi do Moskvy vkleče nabízet Vladimiru Vladimiroviči hospodářskou spolupráci (aka orální sex).

...

Trochu jsem ujel, uznávám. Ať už si ovšem o našich novodobých prezidentech myslíme kdo co chceme, nikdo z nich není tak vysmíván a znevažován jako Václav Havel.

Václav Klaus byl poťouchlý kverulant, jehož oslnivý intelekt v kombinaci s absolutním pragmatismem dodával pocit národního uvědomění i těm, kteří jej nesnášeli.

Miloš Zeman je hrubec, zpiťan a sebestředný lidový vypravěč, který by zapřel i Palacha, pokud by se mu to hodilo. I ti, kteří mu dali svůj hlas, začínají litovat.

Do Václava Havla je snadno kopat, najmě post mortem.

No však, Kefalín, keďže už máme hentú onú slobodu slova.

...

Jako stoupenec téže byl ovšem pro příště rád poprosil, aby se komouši, vlastizrádci a hanobitelé cti druhých pod své výměšky podepisovali jménem.

Ne-li pro nic jiného, pak abychom my staří a zaslepení "havloidé" věděli, komu jménem pravdy a lásky dát přes hubu.

.....

Zdraví VK.

Autor: Václav Kraus | středa 13.5.2015 17:19 | karma článku: 23.34 | přečteno: 2558x

Další články blogera

Václav Kraus

Pamatujete Gretu? Nuda, teď frčí kanagom.

Stručná glosa k oblíbené kratochvíli klimatických "influencerů", jimž uhlíková stopa (či výpary syntetických lepidel) již zcela zjevně zastírá mozky.

20.10.2022 v 22:17 | Karma článku: 27.00 | Přečteno: 916 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.51 | Přečteno: 688 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.74 | Přečteno: 2510 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 309 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 220 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...